07 април 2007

Още флаш с футболна тематика

Забелязах, че има доста голям интерес към поста с двете футболни игри на miniclip и реших да видя какви други игри с футболисти може да грабнат вниманието на хората. Изборът не беше никак малък и почти веднага попаднах на няколко интересни заглавия.

King of Defenders беше първото, за което се сетих. Представлява добре направена игра, в която не липсва и малка доза хумор. В нея ще влезете в ролята на Джон Тери и ще трябва да разстрелвате с глава противниковите вратари. След като топката ви бъде удобно поднесена от корнер ще се стараете да я насочите, така че освен да е неспасяема за стража на вратата, така и да мине между множеството защитници, които са на пътя между вас и гола. При три неуспешни удара треньорът ви праща да тренирате още малко и тогава да опитате отново.


Viva la Volley е малка игра, която може да се опита да ви зариби да заложите чрез основния спонсор, но рекламата не е натрапчива и няма да ви попречи да покажете малко бразилска техника. Действието отново се развива след центриране, но този път имате възможност за различни удари, с които да пронижете вратата. За добро или лошо Viva la Volley омръзва малко бързо, но пък оставя добро впечатление с изработката си. Жалко, че идеята не е била развита, защото можеше да се получи прекрасна игра.


Stan James "Original" Free Kick Challenge - Добро име, нали? Всъщност и играта е изненадващо добра, макар и рекламна. Може би една идея по-лоша от Freekick Fusion, но пък за сметка на това притежаваща други достойнства.
Идеята за ретро футбол наистина ме изненада... приятно. Детайлите са добре изпипани, като освен черно-бялата визия ще се насладите на добри модели на играчите, чудесно озвучаване и предаване като от наистина стар телевизор. Макар да се изпълняват само наказателни удари, да се отбележи попадение не е лесно. Възможността да се контролират силата, посоката, ъгъла и завъртането на удара е нож с две остриета, като освен ефектен шут могат да предизвикат и доста комичен такъв. Въпреки старанието си не успях да вкарам повече от 4 поредни гола, което говори, че е нужна практика за да овладеете топката. Все пак минутите прекарани на ретро стадиона са истинско удоволствие.

Няма коментари:

Сподели

Оцени