24 април 2007

Duke Anti-Nuke

Съвсем скоро бе Денят на Земята (22.04). Има някаква вероятност тогава да сте се замислили за замърсяването, глобалното затопляне и още куп други неща, които трябва да признаем, че не бива да подминаваме просто така. А мислите ли за тези проблеми през останалото време? Авторите на Duke Anti-Nuke изглежда, че мислят. Истината е, че това е една откровено пропагандна игра и ако изпитване неприязън към организации от рода на Greenpeace е по-добре изобщо да не я играете.

Най-общо казано историята се отнася до това, че трябва да спрете различни атомни съоръжения, като по този начин ги предпазите от терористите, които са се запътили към тях (с най-добри намерения, разбира се). За целта изграждате кордони, като минавате през определени точки от картата. По пътя ще има и препятствия като пазачи, хлъзгави повърхности и пробити варели с радиоактивен материал. На мен ми бяха от интерес и любопитните факти, не проверени от мен дали са истина, които се намират по картата. В резултат се е получила приятна jump 'n run игрица, която ако се абстрахирате от пропагандните послания, може да ви хареса.

Мислех да се възмутя от избора на име за играта, защото ми напомня за Duke Nukem, но малкото възползване от по-популярния Duke се преживява лесно. На страницата на Greenpeace има секция с игри, които също имат някаква социална ориентация, която е разбира се е изкривена през визията на организацията.

Няма коментари:

Сподели

Оцени