05 февруари 2007

flOw

Flow е игра, за която от вече 5 минути не знам как да започна поста си. Не съм сигурен дали нещо, което въплъщава теория за еволюцията би било интересно за някой. Е, на мен ми беше, но това съвсем нищо не значи.

Започвате като едноклетъчно със скоба, която би трябвало да е устата му. Действието се развива там, където се смята, че се е зародил живота - във водата. Като поглъщате други форми на живот постепенно растете и еволюирате. Започвате да се делите, да ви растат антенки и накрая заприличвате на стоножка. Измежду всички същества, които плуват около вас има и две бактерии с характерна форма и синя или червена точка в центъра си. Специфичната им роля е на нещо като вход към по-горно или по-долно ниво както на трудност, така и в чисто пространствено отношение. Колкото по-дълбоко се гмурвате, толкова по-големи и опасни за вас животни ще срещате. Ако следвате червените бактерии, водещи надолу във водата, не след дълго ще се натъкнете на доста гладни многоклетъчни, които освен с размер могат да ви изненадат и със скорост и маневреност. Ако трудността е твърде голяма можете да се върнете назад като изядете някоя синя бактерия.

За жалост играта е тежичка и старата ми машина трудно я издържа, така че не можах да й се насладя напълно. Макар първите нива да не са много динамични когато стигнете до големите риби и започнете да маневрирате бясно в опити да оцелеете разбирате, че наглед безумната идея на "игра по еволюцията" не е чак толкова лоша. Като стана дума за управлението то става изцяло с мишката, което ви прави доста повратливи и способни да се справяте с предизвикателството на останалите животни. Сещам се за някои игри, в които трябва да ядете за да пораснете, най-често сте риби и ядете по-малки такива, но при тях един досег с жертвата ви е достатъчен. Във flOw живите същества са разделени на сегменти и за да ги погълнете трябва да "отхапете" от всеки един от тях и едва тогава излизате като победител от схватката със съперника.

Тук можете да намерите видео, което показва началото на играта. Не е нищо впечатляващо, но малко по малко се стига до битката с boss-а, която ако не друго поне изглежда красиво. Докато търсех филмче от играта попаднах и на това, което показва версия , която е за сваляне и е предназначена за Play Station 3. По мое мнение резултата е много добър.

Еволюирайте тук.

Няма коментари:

Сподели

Оцени