23 февруари 2007

Finger twister

Поради налегналата ме перманентна творческа криза искам да ви запозная с една игра, на която най-вероятно няма да обърнете нито капка внимание - Finger twister.

Сещате се за Twister - една семейна игра, в която поставяте на пода покривка на шарени точки, завъртате една джаджа, която ви казва кой крайник къде да сложите, и в крайна сметка приключвате със зрелищно падане (заедно с всички играчи), поради невъзможността ви да се нагънете в нужната форма. Като цяло намирам за абсолютно невъзможно подобно нещо да се играе на компютъра. Finger twister обаче ме опроверга - Twister може да се играе на компютъра... и по-специално върху монитора. Авторът е направил нещо доста просто - "постелил" е шарена покривка на екрана и е сложил една ръчичка, която щом натиснете ви казва кой пръст на какво поле да сложите. Казах си, че е проста работа и пробвах. След пробата се чудя дали ръцете ми не са се деформирали от клавиатурата. Да кръстосваш пръсти както една флашка поиска май не е като да ги кръстосваш докато пишеш. След играта ще можете да се радвате и на собствените си отпечатъци по монитора, които с това, че са доста размазани, напомнят за усилията ви да поставите нокът върху най-неудобното поле, което е можело да се падне. Ако има някой не по-малко луд около вас и има желание можете да пробвате да играете по двойки. Предвиждам боцкане, бутане и особено замъглен кинескоп.

Играейки игри като тази и едно заглавие за download - Racing Pitch, в което трябва да бръмчите на микрофона си, за да карате колата си, се чудя какво още могат да измислят хората. И с нетърпение очаквам да разбера :}

Ако искате покълчете пръсти с Finger twister тук.

Няма коментари:

Сподели

Оцени