03 октомври 2009

Игри от Daniel Benmergui


Прескочете поста ако всичко, което търсите са коли, лазери и битки.

Нестандартен геймплей. Едва ли тези две думички могат да опишат работата на Daniel Benmergui, но са добро начало на срещата с творбите му. Самият автор определя игрите си като експериментални, но също така и като въплащаващи някакъв жизнен опит. Експериментални, защото използват подход, който не е ползван до сега и не се знае дали ще е успешен. Това, което прави Даниел, е да създава игри, които нямат строго определена цел. По този начин не ви се налага да размазвате босове, да ъпгрейдате до безкрай и да учите нови магии. Вместо познатите до болка задачи, често пъти ще можете сами да избирате в каква посока да тръгне историята и какъв да бъде нейния завършек. Това е и втората основна задача на Даниел - да предоставя игри, които да се осланят на някакъв жизнен опит или пък да се опитват да предоставят такъв. До колко авторът успява да се справи преценете сами:


I Wish I Were The Moon 


От началото на играта, та направо в края. Но пък дали можете за минути да намерите всички 8 различни завършека на историята? И каква точно е историята ако имате просто момиче в лодка и момче, седнало на луната? Като един опитен оператор, ще трябва да изловите с фотоапарата си различните обекти, след което да поставите снимката им на точното място, така че да довършите една възможна история. Успехът зависи от фантазията ви.

Today I Die


Макар тази игра да е доста праволинейна до самия си завършек, все пак ще имате известен контрол и над финала на пътуването си. Освен, че ще трябва да взаимодействате с околната среда, в Today I Die буквално ще редите думите на историята. Чрез промени в поетично стихче, ще променяте коренно развитието на сценария. Играта в никакъв случай не е особено предизвикателство пред интелекта, но пък идеите вложени в нея могат да се развият и да се получи наистина различно и по-интересно от хилядите други заглавие.


Secret Of Software 64 - Изпълнена в Java, играта е създадена за едва 3 дни. Мъгливата цел и още по-безмислената история са компенсирани от кратък, но пък занимателен геймплей.

Night Raveler and the Heartbroken Uruguayans - По-скоро симулация, играта предоставя възможност за наблюдение на ефектите от нарушаването или пък не на връзките. В този смисъл ми напомня на September 12th.

На блога на Даниел има още доста интересна информация и линкове. Поздравления за аржентинеца, който дълги години е бил част от Gameloft.

За Today I die, която ме отведе до Daniel Benmergui, научих от Alea Iacta Est.

2 коментара:

Rượu Kim Sơn Ninh Bình каза...

play now: actions games 3d
top action games for pc
Block the Pig

alicethomas каза...

Very nice blog, thanks for this post and I have some special things for you. If you are finding something to relax, war games free; stick figure fighting games will be my best recommendation for you. Let’s play and get more deep relaxation!
Beside, you can try design games for girls. Now, you can completely play this addicting fun game on your mobile. Have fun!!!!

Сподели

Оцени