02 март 2007

Приключенията на Nick Bounty

Nick Bounty е детектив, но за жалост не е от върхова класа. Е, не е и напълно неориентиран, но ще трябва да му помогнете малко за да реши два случая.

В A case of the crab разследвате убийството на продавач на раци, който е убит буквално пред очите ви и във вашия офис. Играта не е нито много дълга, нито много трудна... поне за тези, които имат мъничко опит с подобни приключения. Управлението е малко нервиращо, защото трябва да указвате какво действие искате да предприемете с всеки предмет, но и с това се свиква бързо. Добро впечатление прави и, че можете да избирате темите на разговор с останалите персонажи, което не се среща чак толкова често, но от друга страна тази особеност на играта има по-скоро козметичен характер. Графиката създава атмосфера, тъй като е черно бяла и напомня малко за старите криминални филми.

The Goat in the Grey Fedora не е никак лошо продължение на първата част. Всъщност то е и по-добро, като са подобрени повечето аспекти от играта. Загадките са по-сложни, макар отново да не могат да затруднят хората с малко опит, управлението е малко по-практично, а графиката изглежда е минала в третото измерение. Наред с това и историята ми се стори по-добре измислена.

Игрите за Nick Bounty са доста приятни, макар и да имат някои недостатъци (като например това, че не можах да спра звука на никоя от тях; не че озвучаването е лошо, но исках да си пусна друга музика докато играя). Поради това ако имате време може да им хвърлите по едно око. Може пък да ви харесат.

Решенията на първата и втората игри можете да намерите съответно тук и тук.

Няма коментари:

Сподели

Оцени