14 март 2007

Get the Glass

Компютрите промениха много аспекти от живота. Един от тях бяха настолните игри. Децата вече не се събират за да играят на Монополи, а се уговарят по Skype и играят в мрежа.

Get the Glass е може би настолна игра. Казвам "може би", защото има всички характеристики да е такава, но се играе самостоятелно (за мен настолните игри губят до голяма степен чара си ако не са поне за двама), което значи, че няма да можете да биете съседа.

Като повечето неща създадени за Got Milk и Get the Glass е на високо ниво. Графиката е повече, дори рядко добра. Озвучаването също не е лошо, а и идеята е свежа.

Поемате контрол над семейство Adachi, което се бори срещу ужасяващата преспектива на живота без мляко. За да е успешна каузата им обаче е нужна силата на Чашата. Играете като хвърляте зарче и местите семейния бус по начертаните на картата полета. В зависимост от това на какво поле попаднете ви се случват различни неща, като можете да имате добър или лош късмет или да ви се наложи да изпълните малка подигра, което при успех ще ви отърве от влизане в мрачния затвор Милкатраз. А попаднете ли в панделата можете да загубите живот и да продължите от там, до където сте достигнали или да опитате да избягате, което може да ви доведе и до Game over. Докато се движите по картата ще бъдете гонени от полицейска кола, която също се предвижва с хвърляне на зарчето. Само мога да предполагам какво става ако ви хване, защото винаги се движих с голяма преднина пред нея. Играта има и още доста изненади, които да откриете сами.

Негативното в цялата работа е, че се играе на цял екран и няма възможност за промяна на качеството на изображението. Това от своя страна води до доста голямо натоварване на старите компютри. Хубавата визия идва в голям обем информация и изисква по-бърза връзка ако не искате да ви се развали удоволствието от бавното зареждане.

Няма коментари:

Сподели

Оцени