10 ноември 2007

N Game

Играта N се е превърнала в мания за доста хора на различни възрасти. Поредното доказателство, че графиката не прави играта, ви поставя в ролята на дребна нинджа, която скача по-добре дори от Fancy Pants и бяга бързо като Sonic. Като изключим стандартното умение за отскачане от стени, това е всичко, което умее героя ви. За динамика е добавено и време, през което трябва да преминете през нивата. Няма да убивате никой, нито ще хвърляте звездички или пък ще размахвате самурайски мечове. Целта ви е да отворите вратата към следващата стая, ако ви е възможно да съберете малко златни късове по пътя си, тъй като ви дават допълнително време, както и да се опазите от всичко, което се изправи срещу вас. Трите компонента дават доста динамична комбинация, в която ще се борите с неудобен ландшафт и множество неумолими противникови единици, които рядко пропускат да ви разкъсат на парчета.

Така написано N може да се сметне за посредствена и скучна игра. Може би щеше да бъде така ако още преди петото ниво не ставаше ясно, че няма просто да се разходите от входа до изхода на игралното поле, а ще трябва да направите множество повторения докато се измъкнете. Ако някой иска да изиграе всички мисии, които са на разположение ще трябва да положи доста усилия и да има много търпение, докато се научи да управлява нинджата с точността, скоростта и умението, нужни за да се стигне до краен успех. N увлича и те кара да опитваш пак и пак, докато не успееш или не закъснееш с половин час за среща.

Поради това факта, че е трудно да се мине на един дъх N първоначално е реализирана като флаш игра за сваляне* т.е. която не може да се играе направо online, но пък запаметява прогреса ви и можете да продължите приключенията си от мястото, от което сте спрели. По-късно е пусната и версия, която да изпробвате направо в интернет.

*Ако решите да изтеглите играта е добре първо да промените настройките и да изберете бутон, различен от Shift, с който да скачате. Натискането на Shift пет поредни пъти често създава неудобства на Windows потребителите.

Няма коментари:

Сподели

Оцени