03 юни 2007

Защо чудовищата пускат оръжия и злато?

Elvenkind от много време се чуди защо противните създания от горите пускат оръжия и злато, след като умират от ръката на случаен нашественик по време на приключението му? Следните въпроси дълго време поддържаха загадката жива:


Възможно ли е дълговат стоманен шлем да се приспособи към доста изкривения череп на Northern Manticore, Fire Serpent или пък Great Wyrm? Невероятните, но все пак добре документирани записки на известния Gromus Bashiar и неговата експедиция ни разкриват, че стоманени шлемове, както и други предмети, са били придобити след убийството на всяко от трите чудовища.

Какво би правило поробено Black Ogre шепа пълна с безценни злато и скъпоценни камъни? Все пак е добре известен факт, че Ogre-тата спят край речните легла и ръмжат в горите през по-голямата част от естествения им живот. Ако чудовището не живее в подходящо жилище то няма нужда да го пълни с ненужни дреболийки. Като се има предвид, че "ненужни дреболийки" се придобиват най-често след размяна, в която участват злато или скъпоценни камъни.

Антична теория:

През четвърти век Algimus отстоявал безумна идея, която скоро била отхвърлена от мнозинството професионални мислители. Той твърдял, че чудовищата биха поглъщали доверчивите приключенци заедно с дрехите и екипировката. Дори и мислителите аматьори били в състояние лесно да развенчаят теорията:

  • "Как би могъл войн да отбие гоблинския бич на бойното поле на Подземния свят без да има здраво острие, което да владее добре и оздравяващ елексир, който да пие?" – въпрос от неизвестен автор.
  • "Няма живо същество, способно да храносмели дълъг меч +2. Наточеното острие със сигурност би разкъсало дори и най-здравата стомашна обвивка." - Markus of Pailon
  • "Всяко смъртно създание, което е изпълнено с броня би вдигало не по-малко шум от продавач на пазара. Всички знаем, че същите тези създания са доста тихи по време на лов." –
    Luthareus

По-късно Aligmus се отказва от теорията си за да се отдаде на друга идея, която по-добре обяснява някои от належащите въпроси. Детайлите от новото му разбиране дълго са обвити в мистерия, след като единствения достоен за уважение документ, разкриващ аспекти от учението, бил откраднат от пирати и сега се намира отвъд морето Begile.

Модерно разрешение:

Случаен инцидент, включващ магия за ледени шрапнели, елексир за подмладяване и пиян магьосник най-накрая даде отговор на всички въпроси около изпускането на предмети от чудовищата. Sivelus от Andorus замразил счупената манерка за подмладяване в стомаха на преял Weredog. Съществото било откарано в друидска лаборатория за изследване и резултатите били потресаващи.

Друидите открили, че стомашната обвивка на чудовището била 30 пъти по-еластична и 6 пъти по-здрава от предполаганото. Това разкритие не би било възможно без комбинацията за замразяване, която попречила на извънредно силните стомашни киселини да разядат моментално вътрешните органи. С тази нова информация станало ясно, че ще е нужно изключително рядкото +10 Острие на разсичането, което би могло да разкъса стомахът отвътре. Доста странно, но коремът бил еволюирал, така че да е напълно уязвим от отвън.

В корема били открити също почти изгнил череп, тенекиена чаша, метален щит и 5 златни монети. Като се базираме на първоначалната ни информация, изглежда че конвенционалната мъдрост е трябвало да отстъпи място на безумните идеи на Aligmus.

Сега само трябва да открием защо чудовищата не дрънчат по време на битка? Първоначално се предполагаше, че стомашните киселини са някакъв вид желе, което има изолиращ ефект и държи предметите на местата им, като по този начин намалят шума. Може би смъртта преобразува желето и то се превръща в течност…


Публикувано първоначално в GamingTags.

Най-разумното обяснение, на което съм попадал :)

Няма коментари:

Сподели

Оцени