06 март 2008

Dwarf Complete

Dwarf Complete е безплатна flash игра от създателя на поредицата GROW. Поемате ролята на женско джудже с неясен произход, което трябва да се измъкне от заплетено подземие. В играта нямате никакви врагове и не можете да допуснете смъртоносни грешки. Целият геймплей се заключава в изследването на околния свят.

За да се спасите, трябва да събирате различни предмети. Можете да комбинирате части от събраното, за да създадете инструменти и сечива. Това става по прости формули, например „метал + дърво + кокал = кирка”. Самите сечива пък ви дават възможност да стигнете до недостъпни преди това места. С кирката, която вече споменахме, разчиствате каменни струпвания; с магнита може да привличате метални предмети; с факлата можете да осветявате тъмни помещения и т.н.

Играта е доста интерактивна, което е постижение, при положение, че управлявате само с 4 посоки за движение и с кликане на мишката. Очакват ви разнообразни преживя- вания, като пътешествие с вагонетка, прокарване пътя на река и т.н. Архитектурата впечатлява – има поме- щения с мостове и стълбища едно над друго, въпреки че самата графика е двумерна.


Dwarf Complete е много трудна и е истински тест за досетливостта, паметта и упорството. Много неща се използват по неочакван и нестан- дартен начин, като отгоре на всичко авторът ви подвежда за това каква е истинското им предназначение.
Например нещо, което мислите за капан може всъщност да се окаже средството ви за спасение, стига да го употребите правилно. Важно е и да помните кое къде се намира, защото връзките между отделните помещения са част от решението на загадките.Автор: Estranged

Няма коментари:

Сподели

Оцени