04 декември 2007

Fear Unlimited

Fear Unlimited е екшън с много фенове. Напълно заслужено при това. Незнайно защо играта от наистина дълго време чака в bookmarks да кажа поне някоя и друга думичка за нея - абсолютно не заслужена съдба.

Сюжета е доста объркан и по него може да се заснеме един не особено лош филм с много "лоши" и още няколко "по-лоши". Разбира се в края на филма ще има и "Най-лош", чието име в случая е Urami. Той е предводителят на не мъртвите и не само иска да превземе света, но и вече го е направил. Част от смъртните са се предали и са приели да носят в себе си потомството на не мъртвите, тъй като последните не могат да се размножават сами. Щом малките изчадия решат да се раждат те изконсумират живителните сили на гостоприемника си. Такава е реалността във Fear unlimited, в която обаче се намесвате вие, влизайки в ролята на "Добрия" - Encon. Той е рожба на демон и някога е бил генерал в армията на Urami. Encon все пак се оказва със силите на демон и сърцето на човек, поради което, въпреки мрачното си минало, се случва нещо, което го кара да намрази с цялата си същност не мъртвите и да тръгне на война срещу тях и най-вече водачът им, който може да каже "Encon, аз съм баща ти (гхъ-хъ)". Всъщност тази реплика си остава за един по-успешен филм. Във Fear unlimited това не е изненада и е едно от първите парчета от историята, което научавате, а също не е причината, тласнала Encon срещу баща му. Цялата сюжетна линия ще ви се изясни по време на играта, а аз ще спра бездарния си преразказ до тук.

Encon, на който според мен му подхожда звучната дума "оръфляк", се справя доста добре както с меча, така и с огнестрелните оръжия. Разбирайте, че ще можете с едната ръка да сечете глави, а с другата да разстрелвате злите монаси, които се опитват да ви порежат с тенекиените си саби. Към тези умения на героя ви трябва да се добави и способността му да скача на високо, да се отблъсква от стени и да контролира едни ядра, които при определени обстоятелства възстановяват живот. При всички положения не е трудно да съчетавате талантите на Encon във добре изглеждащи комбота и да разчиствате слугите на злото от пътя си. Не след дълго ще стигнете и до първия бос, който се оказва доста пъргав и битката с него е някак необичайна, защото е с главата на долу. Да - гравитацията е обърната и ще вървите по тавана. Най-хубавото е, че щом веднъж минете нивото ще получите меча на врага си и ще можете да го ползвате по всяко време, като с това придобивате и способността за управляване на гравитацията. Като натупате и другите босове получавате и допълнителни умения. Така с напредване на играта тя става по-динамична и имате повече стратегии как да се справяте с противниците. Приятно впечатление прави също, че между отделните мисии историята е обогатена с кратки комикси, където най-често главните действащи лица си разменят реплики.

Макар рядко до обръщам внимание на музиката, то този път тя ми се стори доста приятна и отиваше на играта. От друга страна и във визуално отношение Fear unlimited е изпълнена добре и радва окото. Геймплея увлича, макар да не е върха на сладоледа, и е възможно да зациклите за доста време в компанията на Encon и жертвите му. Това се дължи в не малка степен и на историята, която може да е пълна с клишета, но пък е добре разказана. Като цяло с тази игра ще можете да изиграете една приказка. Успех.

Няма коментари:

Сподели

Оцени