14 септември 2007

Platform

Макар и рядко се срещат едни малко по-особени игри, чиито замисъл е да поддържат вниманието ви за доста продължителен период от време. Това става не чрез множество нива или пък увлекателен мултиплеър, а като на публиката не се представя завършена игра, а периодично се пуска нов епизод или ниво от историята.

Точно такава игра е Platform. Ако някой е започнал приключението на 6 май 2007 г, то до момента е имал възможност да изиграе само малка част от него, като са реализирани едва 19 нива. Все пак историята в играта е не лошо замислена и най-вероятно ще ме накара през месец да посещавам сайта за да виждам напредъка.

За ваше удоволствие, което понякога е "удоволствие", ще управлявате не един, а двама героя. Те се събуждат в помещение пълно с опасни препятствия и платформи, които могат да преминат само ако работят добре в екип. Единственото им умение е да скачат, но го правят добре и сякаш точно в тази фаза е единственото им различие, като изключим облеклото. Нивата бързо се усложняват, а и сценарият се развива. Макар да се натъквате на облечен в черно човек, който поддържа капаните, той бързо се измъква от вас. За сметка на това от време на време започва да се появява един летящ робот, който бръщолеви глупости, които не са ви никак от полза, но пък героите коментират на дълго и широко. За готовите нива имаше поне два случая когато историята ме изненада, така че смятам, че авторите се стараят и ни чакат още интересни моменти.

Въпреки не малкото количество резачки и електрически полета Platform не цели да се докаже като особен екшън, в който да трябва да минавате като танк през нивото и да размятате всичко по пътя си. Истинското предизвикателство идва от това да контролирате двата героя едновременно като постоянно и в точния момент сменяте между тях и внимавате някой да не стане на кайма или печено. Когато човек се научи да се владее и да не бърка бутоните за скок и смяна упражнението не е толкова трудно, но поне в началото може да изнерви по-нетърпеливите играчи доста и дори да изпроси по някой удар върху клавиатурата, която е виновна разбира се ;)

Успех на всички решили се да пробват Platform.

Няма коментари:

Сподели

Оцени