17 юли 2007

Nitrome правят чудесни игри със стил и всички заслужават да бъдат представени. Днес обаче имам време да кажа само няколко думи за Hot Air.

Играта има доста интересна система за управление. Всъщност контролирате балон, който трябва да прекарате покрай всякакви остри предмети и препятствия, за да достигне края на нивото. Маневрирането обаче, е доста трудно, тъй като се осъществява посредством курсора на мишката, който от своя страна е вентилатор. Във втората част дори има, макар и тривиална, някаква история.

Трябва да кажа, че мразя Hot Air. Ненанавиждам я. Като повечето игри за фин контрол с мишка и тази ме изкарва извън релси и всеки път щом балона се пукне това ме кара да търся нещо евтино, което да строша. Гледам да стоя далеч от всичко, чиято цел е да прокарвам деликатни предмети през тесни пространства осеяни с шипове и всякакви други опасни повърхности. Този път обаче не издържах и се хванах с тази игра. В момента пиша този пост и допускам средно по 4 грешки на дума от нерви, че още първите нива са ми напукали два кашона балони

И така - ако имате нерви и желание опитайте Hot Air или Hot Air 2. Ако се палите бързо, като мен, по-добре не пускайте тези игри.

Няма коментари:

Сподели

Оцени