24 юли 2007

Bloxorz

Estranged, автор на Action-Adventure блога, ни представя едно добро заглавие.
Благодарим, Веско :)


Bloxorz е симпатична логическа игра. В геймплея й се влиза лесно и също толкова лесно се излиза. Това я прави идеална за уплътняване на времето в офиса.

Концепцията е гениално проста и зарибяваща. Трябва да прекарате един блок през нивото, без да пропадне в бездната и да го промушите през една точно определена дупка, през която преминава в следващото ниво. В известен смисъл Bloxorz нагледно показва житейската драма на половината човечество: всички искаме да влезем в дупката, но някои ги огрява, а други - не.

По нивата има превключватели, които създават мостове и пропасти, както и такива, които разделят вашия блок на две отделно управляеми блокчета. (Понякога е по-добре "тялото" ви да е разделено на части). Действието на бутоните и пропадащите плочки в Bloxorz зависи от това как сте разпределили тежестта си - дали сте се облегнали на тях с по-тясната си част, или с по-широката. Хитрото в Bloxorz е именно това, че трябва постоянно да сьобразявате как да търкаляте и въртите блокчето си. От това как е застанало зависи дали ще натежи, дали ще пропадне, дали ще мине по някой мост. А играта често ви мами чисто логически - не винаги очевидните действия са добри.

Играта има 33 нива, които (бидейки любител на този тип геймплей) минах на един дъх. Светът на блокчето е приятен и изчистен от излишните човешки проблеми, с които постоянно се сблъскваме. Всичко е толкова ясно, просто и е издържано в реалистична псевдо 3D графика. Не искам вече да съм момченце, искам да съм блок!

Няма коментари:

Сподели

Оцени