24 декември 2006

Plastic Balls

След като Rong е преправен Pong на кръгло трасе, то някой се е сетил да направи почти същото с не по-малко популярния Арканоид и е създал Plastic balls. Ако някой не се сеща - това е игричката, в която събаряте тухлички с едно топче.

Когато обаче се играе на 360 градуса пазите топчето да не попадне в улея, около който се върти рефлектора. Обичайните бонуси също присъстват - по-голяма или по-малка повърхност, от която да отскача топчето, бомби, разни плодове, които носят точки и други.

Спорно е дали динамиката е по-голяма от на стандартен Арканоид, но Plastic balls е още един ремейк на класическа игра, с който да запълните малко време.

21 декември 2006

Tactics Arena Online

Отново започнаха да ми се играят компютърни игри. А не ми се губи време да свалям, инсталирам и лекувам дискове и инсталации.

За това много се изкефих когато пуснах Tactics Arena Online. Играта представлява сравнително добре балансирана походова стратегия. Наистина е далеч от игри като Heroes и Disciples, но пък можете да се пуснете директно в битка и то срещу съвсем реален противник, който седи пред монитора някъде по света и мисли как да ви пребие. Вероятно и това е най-важното качество на TaO. Бърза регистрация, два клика и вече сте в боя.

Няма особено изобилие от единици. Всички нови играчи започват със стандартен набор от войскови части, а по време на схватките можете да спечелите допълнителни нови бойци. Балансът обаче се запазва и дори със стартовия пакет можете да създадете доста главоболия на някой обигран противник. Разбира се това зависи от стратегията, която сте избрали за боя. В повечето случаи точно тя определя изхода на борбата. Едва ли има нужда да казвам, че добрия план, който се прилага от началото на играта, може да победи грубата сила и на доста по-силен опонент. Опитните играчи обаче знаят добре как да построят войската си и е трудно да се пробие през защитата им. Самите битки, които представляват цялата игра, се провеждат на ограничено поле, разчертано на квадратчета. Много хубав елемент е, че в зависимост от ориентацията на войниците ви и посока, от която са атакувани, ще зависи колко поражения ще получат и дали няма да блокират удара напълно.

Ако някой има желание би могъл да се задълбочи повече в системата и стратегиите. На мен ми е удобно да мисля за TaO като за малко по-модернизиран шах. Вероятно има и други подобни игри, но на мен ми попадна тази. Ако знаете по-добра - кажете, за да поиграя и нея :)

Tactics Arena Online

19 декември 2006

50 страшни филма

Преди време много се шумеше около една картинка, в която бяха "скрити" доста музикални групи и изпълнители. По форумите се пишеше за това изображение и всеки търсеше някой пропуснат музикант.

Тази "игра" е нещо подобно, но е поръчана от M&M's (онези шоколадовите бонбончета с буквичките на тях). В една рисувана картина са скрити 50 страшни филма, които трябва да намерите и да назовете на английски език. Можете да приближавате, да отдалечавате изображението, за да огледате детайлите. Имате възможност и да направите save game, като по този начин продължите с търсенето на филмите по-късно без да се налага да изписвате старите на ново.

Ако обичате да гледате по-плашещи филми играта е за вас. Влезте в нея тук.

Списък с повечето филми ще намерите в коментарите.

16 декември 2006

Etnies Games

За почитателите на марката Etnies игрите на сайта й може да са добре познати. За мен обаче бяха нови и приятни за разцъкване.

Първата игра е Street Sesh. Напомня ми малко на Tony Hawk, но в доста по-олекотен и орязан вид. Целта й е да печелите точки като изпълнявате трикове със скейтборда си. Движението по картата, която предоставя предостатъчно възможности за правене на трикове, се осъществява само в една посока и трябва да постигнете възможно най-висок резултат за едно изминаване на разстоянието.

Друга игра със скейтбордист е Downhill Jam. При нея трикове не се изпълняват, но събирате кутии от обувки, за да печелите точки и да събирате кецове.

В Braap Braap влизате в ролята на мотоциклетист, който се съревновава със съперниците си в опит да постигне най-добър резултат чрез изпълнение на опасни номера по време на скоковете си. Това не ми се отдаде никак добре, но вие може да имате повече късмет.

12 декември 2006

Rong

Името Rong идва от Round (кръгъл, объл) и Pong (като играта Понг). Идеята не е лоша за освежаване на титолованата като първата компютърна игра - Понга. На практика цялата концепция на играта е запазена, но в случая "картата" е кръгла и "чертичките" ви могат да описват почти пълен кръг около нея. Казвам почти, защото в долния ляв сектор на полето има малка издатина, върху и през която не можете да се придвижвате. Тази малка особеност често изиграва решаваща рола за изхода на играта, защото е трудно да се предвиди в каква посока ще тръгне топчето щом се удари в тази област. Възможно е да играете срещу до три компютърни опонента, при което се редувате в отиграванията.

Не очаквайте от играта да ви грабне особено. Това е просто интересен начин да се отърси от прахта нещо наистина старо.

Играйте Rong.

08 декември 2006

Toon Crisis

Бях доста скептичен към тази игра. Връзката ми не е от най-бързите и на няколко пъти просто подминах големия рекламен екран на Walkman. Случи се обаче да забравя прозореца на играта включен и тя да вземе, че да зареди на цяло. И взе, че ми хареса :)

По същество играта представлява екшън от първо лице. В него вървите и слушате музика от MP3 плейъра си, а през това време въображението ви работи с пълна сила. В следствие на това от различни ъгълчета на супер реалистичния град (заснет с камера и и интегриран в играта) изскачат анимирани дяволчета и други същества, които имат огромното желание да потрошат walkman-а ви. От своя страна ще можете бързо да гърмите изрудчетата с въображаемия си пистолет вграден в показалеца ви. Докато пържите гадини ще получавате и бонус оръжия (по-ефективни "лъчения" за ръката ви). Лошите от своя страна се разнообразяват с минаването на нивата, но си остават нарисувани във все същия забавен стил и радват с присъствието си... докато не ги изпарите.

Саунтракът не е лош. Стила на музиката едва ли би се понравил на всеки, но тя може бързо да се изключи и да минете на своята музикална вълна.

Защитете Walkman-а си тук.

04 декември 2006

Wings - a google maps explorer

Хората винаги са искали да могат да летят... или поне болшинството от тях и най-вече тези, които нямат страх от високо. Може би и много от вас са искали да литнат над някой град и да му се радват от птичи поглед. С тази "игра" ще можете да го направите. Поддържат се доста страни, от които да си изберете населено място. За България към момента се отварят София, Пловдив и Русе. Щом изберете град ще литнете като орел над него и ще можете да го огледате от въздуха. Също като птица няма да имате карта и ориентацията ви ще е само по това, което виждате. Авторите предупреждават, че разработката е в много начален етап и проблеми е възможно да има (има!).

Полетете тук.

03 декември 2006

Cap n Zappy

Историята на играта е за Капитан Запи, който прекарва вечерта на Хелоуин с четерите си напълно еднакво облечени приятелки. Тогава те са отвлечени от лошите и Запи трябва да ги спасява.

Играта се играе по особено прост начин и няма да ви се налага да минавате нива и босове. Само със стрелките нареждате в коя посока да се стреля и гледате да не уцелите някоя от принцесите. А това рано или късно става. Дали по инерция или поради някоя изненада (като обърнати бутони) все някога ще гръмнете и приятелката си.

Дали Запи ще се справи? Не! Играете докато ви свършат животите.

Ако ви се правят обречени опити да спасявате принцеси - натиснете тук.

Сподели

Оцени