04 октомври 2006

Red

В последните няколко дена на доста сайтове виждам да се говори за Red. Може би с основание, защото макар играта да няма кой знае колко сложна идея успява да задържи вниманието на хората върху себе си.
На практика имате един бълващ розови топчета бункер, който, с малко въображение, можем да предположим, че пази Земята от връхлетялия я астероиден поток. За разлика от други игри, в които взривявате всяко парче скала, което лети към вас, в тази ще можете само да ги отклонявате и да гледате да останете живи по-дълго време. За да ви помогнат в борбата с различните по големина сфери, които летят право към вас, на помощ може да дойдат и още няколко по-малки бункерчета, които от своя страна сякаш повече пречат, но в един момент наистина се оказват полезни... ако успеете да упазите и тях от унищожение.
През цялото време за фон свири приятна музичка, която много ми напамня на Bjork, но не е редно музикален инвалид от моя ранг да обяснява нещо за музика. Важното е, че песничката не досажда и не разваля играта.
Имах желание да кача това заглавие в сайта, но никъде не видях да се предлага като безплатно съдържание (въпреки че видях играта на няколко страници). Е някой ден може и да я имам...
До тогава можете да поиграете билярд с метеорити тук.

Няма коментари:

Сподели

Оцени