29 юли 2007

Bumper Craft

Дебилка за неделния ден. Ако жегата ви мъчи, ако плажът е далече или пък на филма му остава още малко да се свали - Bumper Craft може да намери занимание за около 10 минути от живота ви. Прилична графика е примесена с малко и незначителни бъгове, към които е добавена и подводница, която да прекарате между стандартни препятствия до следващия водовъртеж. Опитайте само сега и спечелете бонус - на всеки няколко нива ще трябва да застреляте по едно голямо зелено "нещо", което се разпада на по-малки. Кратката продължителност няма да ви ангажира за дълго, а принципно големия игрален екран щади очите. Играйте Bumper Craft още сега.

24 юли 2007

Bloxorz

Estranged, автор на Action-Adventure блога, ни представя едно добро заглавие.
Благодарим, Веско :)


Bloxorz е симпатична логическа игра. В геймплея й се влиза лесно и също толкова лесно се излиза. Това я прави идеална за уплътняване на времето в офиса.

Концепцията е гениално проста и зарибяваща. Трябва да прекарате един блок през нивото, без да пропадне в бездната и да го промушите през една точно определена дупка, през която преминава в следващото ниво. В известен смисъл Bloxorz нагледно показва житейската драма на половината човечество: всички искаме да влезем в дупката, но някои ги огрява, а други - не.

По нивата има превключватели, които създават мостове и пропасти, както и такива, които разделят вашия блок на две отделно управляеми блокчета. (Понякога е по-добре "тялото" ви да е разделено на части). Действието на бутоните и пропадащите плочки в Bloxorz зависи от това как сте разпределили тежестта си - дали сте се облегнали на тях с по-тясната си част, или с по-широката. Хитрото в Bloxorz е именно това, че трябва постоянно да сьобразявате как да търкаляте и въртите блокчето си. От това как е застанало зависи дали ще натежи, дали ще пропадне, дали ще мине по някой мост. А играта често ви мами чисто логически - не винаги очевидните действия са добри.

Играта има 33 нива, които (бидейки любител на този тип геймплей) минах на един дъх. Светът на блокчето е приятен и изчистен от излишните човешки проблеми, с които постоянно се сблъскваме. Всичко е толкова ясно, просто и е издържано в реалистична псевдо 3D графика. Не искам вече да съм момченце, искам да съм блок!

17 юли 2007

Nitrome правят чудесни игри със стил и всички заслужават да бъдат представени. Днес обаче имам време да кажа само няколко думи за Hot Air.

Играта има доста интересна система за управление. Всъщност контролирате балон, който трябва да прекарате покрай всякакви остри предмети и препятствия, за да достигне края на нивото. Маневрирането обаче, е доста трудно, тъй като се осъществява посредством курсора на мишката, който от своя страна е вентилатор. Във втората част дори има, макар и тривиална, някаква история.

Трябва да кажа, че мразя Hot Air. Ненанавиждам я. Като повечето игри за фин контрол с мишка и тази ме изкарва извън релси и всеки път щом балона се пукне това ме кара да търся нещо евтино, което да строша. Гледам да стоя далеч от всичко, чиято цел е да прокарвам деликатни предмети през тесни пространства осеяни с шипове и всякакви други опасни повърхности. Този път обаче не издържах и се хванах с тази игра. В момента пиша този пост и допускам средно по 4 грешки на дума от нерви, че още първите нива са ми напукали два кашона балони

И така - ако имате нерви и желание опитайте Hot Air или Hot Air 2. Ако се палите бързо, като мен, по-добре не пускайте тези игри.

Сподели

Оцени