30 май 2007

Flash Circle Tower Defence

Flash Circle TD е друга tower defence игра на David Scott, който е и създател на Flash Element TD. Самата игра излезе преди не малко време, но така и не ме впечатли особено. Все пак на фона на други TD игри е интересна и може би си заслужава вниманието.

Основната особеност на Flash Circle TD е, че чудовищата, срещу които се биете, няма да се стремят да стигнат от единя до другия край на картата, а ще постигат победа когато бройката им върху игралното поле достигне 100. Противниците се въртят в два концентрични кръга докато биват засипвани от огъня на кулите ви, които не са много разнообразни и не предлагат нищо оригинално. Зачудих се за смисъла на замразяващата бойна сграда, която е с много малка сила и само забавя чуждите войници (защо да ги бавя щом се въртят в кръг и нямат къде да избягат?), но след известно време разбрах, че възможните стратегии могат да се възползват добре, дори и от нея.

От графична гледна точка играта и много добре изпълнена, което си има и своята цена като натоварване на компютъра. Все пак си струва, защото е удоволствие да се наблюдава истинската канонада, която настава пред очите ви.

26 май 2007

Electro City

Electro City е приятна симулация с интересна идея, в която за 150 хода трябва да развиете града си по най-добрия начин. Балансът между екологичен и експанзивен растеж е много труден. За да идват хора в населеното ви място е нужна силна индустрия, но тя често пъти е в разрез с околната среда. От друга страна огромно количество електроенергия е необходимо за захранване на домовете и предприятията. В играта ще можете да набавяте ток по множество начини, като едни ще бъдат ефективни, други не чак толкова, трети ще замърсяват твърде много и няма да се приемат добре от населението. Нивото на изпълнение е далеч от Sim City, но е доста добро за флаш игра.

Създателите на Electro City твърдят, че са го разработили за да повишат усещането на учениците към проблемите свързани със създаването, цената и влиянието на произвежданата електроенергия, като не се цели обременяване със сложно познание, а излагане на основни познания в областта. До колко е постигната целта трябва да прецените сами, но имайте едно на ум, че поръчител е голяма новозеландска електрическа компания. В самата игра името й не се набива на очи, но сайта на Electro City подсеща за щедрия си спонсор. Рекламата за радост не е нагла и по никакъв начин няма да развали геймплея.

24 май 2007

Заигравки (Май 2007)

Falldown - една игра, която много хора са играли и сигурно почти никой не помни името й. Едно топче пада, а вие трябва да го прекарвате през процепите между платформите, за да не ви застигне спускащия се таван.
Net - не лош пъзел, в който да свържете система, така че всичките й елементи да са захранени от източника в центъра.
Binball Wizard - Офис забавление, в което да изпратите топката коша, който се мести из стаята.

Сподели

Оцени