23 октомври 2006

Freekick fusion

Freekick Fusion е създадена с цел реклама на новата сенокосачка на Жилет. Или може би беше самобръсначка, но при толкова ножчета е лесно да се объркаш.
Получила се е хубава игра, в която биете преки свободни удари по противниковата врата. В началото в стената има само един човек, а вратаря има рефлекса на умряла котка. Ако за определено време успеете да вкарате три топки в кошарата минавате на следващото ниво, където вратаря е по-добър, а в стената може да е дошъл още един футболист.
Играе се изцяло с мишката, като в зависимост от това как я използвате можете да завъртате топката, да я насочвате към желания ъгъл на вратата и да контролирате силата на удара. Вече сте готови за шампионската лига.
Поритайте тук.

21 октомври 2006

LightForce Games

Nick Kouvaris и жена му, Helen, имат хобито да правят флаш игри. Изглежда са наблегнали на създаването на флаш версии на настолни логически игри. В сайта им са представени доста заглавия, които не блестят с особено графическо оформление, но могат да ви занимават дълго със сложността си. На едно място са събрани знайни и незнайни пъзели, за да тормозят ума ви и да губят от времето ви.

Phosphor

Phosphor е "multiplayer first-person shooter in your web browser" - абсолютно потвърждавам. Въпреки, че играта натовари компютъра (да, стар е) ми както не успя и Unreal 2, успях да поирая малко и си признавам, че надхвърли очакванията ми. Графиката ми напомня на всички шуутери излезли по времето на Half-Life, но все пак това е интернет игра и подобни сравнения са малко пресилени. Проекта е в бета версия и има доволно количество бъгове в себе си. Най-неприятен от тях бе, че мишката ми не работеше и трябваше да се въртя и целя със стрелките. Пак късмет, че успях да убия някой. Може и той да е имал същия проблем :) Друго набиващо се в очите ми беше проблема с енкодинга и невъзможността да прочета каквато и да е информация от играта. Може би поради това не ми стана ясно дали наистина е multiplayer игра или се стрелям с ботове. В арсенала няма да откриете нищо изненадващо - всички оръжия сме виждали някъде.
Ако някой има желание да разучи Phosphor по-добре може да го направи тук. След това да каже какво мисли ;)

17 октомври 2006

Cursor Dodger

Не знам защо, но тази игра винаги ме е забавлявала. На много места сме срещали препятствия, които трябва да преодоляваме само с ловки и координирани движения с мишката, но колко често се пазим от чичко с азиатска визия, който успешно може да кандидатства за ролята на Spiderman? Не знам кой е създал Cursor Dodger, но ако в образа на антигероя е вложен първообраз, то определено е бил на страшно мразен от автора човек. Не малкия му арсенал ме навежда на мисълта, че може да е военен. Потенциален шапкар от китайската армия, който е гърчил един беден разработчик в някоя неизвестна никому база в джунглата. Или пък може и да не е.
Важното е, че резултата се е получил интригуващ.
Пробвайте тук колко ще издържите преди чичето да ви хване. А той рано или късно ще успее.

15 октомври 2006

Trap-O-Matic

В истински възторг съм, че най-накрая правдата може да възтържествува и Tom да победи Jerry. За целта ще трябва да му помогнете, като конструирате сложен капан за мишки в кухнята или дневната стая. Комплексната конструкция се налага, защото злото куче винаги спи някъде наоколо и котешкото ви присъствие изобщо не е желателно.
В арсенала си ще намерите различни търкалящи се, висящи, режещи, експлодиращи и летящи инструменти, които да приложите в гениалния си план. Все пак внимавайте - конструирате деликатна машина и всяка нейна част трябва да си е на мястото.
Ловът на мишки започва тук.

14 октомври 2006

Submachine (extended)

Submachine серията е една от любимите ми в областта на флаш игрите. Макар първата част да беше доста семпла и да се преминаваше наистина бързо, тя загатваше за потенциала на автора й. Последния направи втора и трета част, които спечелиха наистина много фенове. И трите части могат да се играят в Игрици в категория Логически.
Днес с изненада открих факт, който ми е убягнал преди това - Submachine 1 има разширена версия. Разширението не е голямо и няма почти нищо ново, но все пак си струва да се изиграе.
Submachine: Extended version

13 октомври 2006

Pendulumeca

Наистина семпла игра от типа "играй само с мишката" - любимите ми (най-мързеливи са). В нея имате само едно роботче, таван с дупки и осеян със шипове под. Прицелвате се с мишката, изстребвате въжето с робота си и започвате да се люлеете на тавана. След това гледате да напредвате по същия олюляващ начин и се стараете да изминете колкото се може повече радстояние. Спомням си, че в Worms: Armageddon червейчетата можеха да се премятат с ninja rope-а. Нещо подобно става тук, но си оставате само с премятанията.
Играйте тук.

12 октомври 2006

The Game Of Disorientation

Едно време, не чак толкова отдавна, в комерсиалните игри често се случваше камерата да не се позиционира достатъчно добре и да показва всичко друго само не и това, което трябва. Доста изнервящо, особено ако в играта има много динамика.
Напоследък съм далеч от този тип игра и не знам дали проблемът още съществува, но ако не ви пречи на други места, то в играта на дезориентация това със сигурност ще се промени.
Да придвижиш човече от единя край на картата до другия не би трябвало да е особено трудно. Поне не ако камерата не се върти така, сякаш сте на 5 литра ракия. Когато камерата се придвижва хаотично, а контролът си остава с началното ориентиране може да стане страшно. А ако около героя летят някакви остриета, приличащи на огромни макетни ножчета и негови зомби клонинги го преследват за да го изядат - тогава може да стане страшно :)
Загубете ориентация тук.

Batman

Така и не ми стана ясно от къде е тази игра и кой я е направил. Може би защото не си направих труда да потърся, а в самата игра нямаше връзка с разработчика.
В игра за Батман, колкото и да е изненадващо, влизате в ролята на Човекът прилеп и се разпарвяте с Пингвина и подчинените му. В момента не се сещам дали играта е направена по някой от филмите, но мисля, че е по-скоро е самостоятелно заглавие. Накратко ще трябва да спасите банката в Готъм от ограбване и малко по малко да намерите и наритате Пингвина.
Недостатък е може би, че се играе някак мудно, въпреки доста приличната графика. Освен това на разположение са доста малко нива, но пък противниците за всяко са уникални. Последните от своя страна не оказват особена съпротива когато решите да ги напляскате, но с напредване на играта задобряват малко и се стягат. Но какво ще сторят на герой като вас?
Играта едвали ще ви накара да се връщате към нея, но пък ако имате малко време можете да го запълните с Батман.

04 октомври 2006

Red

В последните няколко дена на доста сайтове виждам да се говори за Red. Може би с основание, защото макар играта да няма кой знае колко сложна идея успява да задържи вниманието на хората върху себе си.
На практика имате един бълващ розови топчета бункер, който, с малко въображение, можем да предположим, че пази Земята от връхлетялия я астероиден поток. За разлика от други игри, в които взривявате всяко парче скала, което лети към вас, в тази ще можете само да ги отклонявате и да гледате да останете живи по-дълго време. За да ви помогнат в борбата с различните по големина сфери, които летят право към вас, на помощ може да дойдат и още няколко по-малки бункерчета, които от своя страна сякаш повече пречат, но в един момент наистина се оказват полезни... ако успеете да упазите и тях от унищожение.
През цялото време за фон свири приятна музичка, която много ми напамня на Bjork, но не е редно музикален инвалид от моя ранг да обяснява нещо за музика. Важното е, че песничката не досажда и не разваля играта.
Имах желание да кача това заглавие в сайта, но никъде не видях да се предлага като безплатно съдържание (въпреки че видях играта на няколко страници). Е някой ден може и да я имам...
До тогава можете да поиграете билярд с метеорити тук.

03 октомври 2006

Reflex

Reflex е ремейк на една вече стара игричка, по която бях много запален преди доста време. Идеята е, че имате едно постоянно движещо се топче, което със система от огледала трябва да отразявате по такъв начин, че да съберете всички скъпоценни камъни в нивото. Едва тогава изходът към следващото ниво ще се отвори. Играйте Reflex тук.

Exmortis 1 & 2

Събуждате се с цицина на главата и без спомен как сте се отзовали сред дърветата. По-добре е да се приютите някъде и най-удобното място е близката къща. Когато влизате в нея се отзовавате в касапница, чиято атмосфера е наистина подтискаща. Какво става от там нататък трябва сами да разберете, но със сигурност ви очаква доста увлекателна история, в която можете да се потопите на произволна дълбочина. Това се дължи на многото източници на информация, които ще намерите в играта.
Графиката, звука и усещането са наистина плашещи ако не сте се подготвили психологически за приключението. Exmortis e наистина прекрасен малък quest. За добро или за лошо втората част не е краят на поредицата, което значи, че ни чакат още предизвикателства.

Играйте Exmortis и Exmortis 2.

02 октомври 2006

The Stone Of Anamara

Най-силната страна на тази игра е графиката. За създаването й авторите наистина са се постарали. Използвани са програми от ранга на Adobe Photoshop CS2 и 3dsMAX 8, чиито възможности са наистина огромни и това може да се види от пръв поглед.
Наред с това ще можете да се насладите на доста добре направена история, която ,макар и с доста клишета, не губи от чара си. След като се измъквате от полицията, която ви гони, намирате обежище в стара и мистериозна сграда изпълнена с мистерии.
Играта има два недостатъка. Първият е, че има бъгове в играта, които за жалост може да развалят добрите впечатления, които сигурно ще имате. Вторият е, че не е пълна и в момента се разработва втората част.

The Stone Of Anamara можете да играете тук.
Решението на играта можете да намерите тук.

Сподели

Оцени